Laatste nieuws

Het Laatste Nieuws voor alle deelnemers van Buiten Actief over de wekelijkse lessen. Kijk altijd vlak voordat je komt sporten op deze pagina. Bij te slecht weer (onweer, ijzel, storm) of te Warm weer  en/of te weinig deelname kan de les worden afgelast tot 1 uur voor aanvang van de les!!

Tijdens de persconferentie vorige week dinsdagavond zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd en is sprake van een gedeeltelijke lockdown. Deze maatregelen raken helaas ook de sportsector, maar zijn noodzakelijk om het coronavirus onder controle te krijgen.

Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes van 4 naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.

In de Lochemse bossen is er voldoende ruimte voor onze kleine loopgroepjes die goed verdeeld worden voorafgaande aan de training in groepjes van 4 personen en elk groepje heeft weer voldoende afstand naar de andere groepjes, dus meer dan die 1,5 meter!!

Iedereen moet zich aanmelden voor een training het liefst via de mail!!

Nadat ik alle protocollen van de gemeente Lochem, NOC*NSF, Stichting Nordic Walking Nederland en de Atletiekunie naast elkaar heb gelegd en doorgenomen en al een aantal trainingen heb verzorgd en kunnen oefenen vanaf donderdag elke dag tot vandaag.  Ook omdat iedereen nu extra goed let op die ruime 1,5 meter afstand.  hierdoor kunnen we in Lochem en omgeving corona-proof Buiten Actief Bewegen!!

Bewegen moet blijven want dat is een van de belangrijkste wapens in de strijd tegen het COVID-19 virus. Een goede conditie is belangrijk voor de weerstand. De activiteit van de Natural Killer cellen (NK-cellen), cellen die de virussen die binnenkomen “killen”, neemt toe door te gaan bewegen (Nieman et al., 2005). En dat is slechts één voorbeeld. Een actieve leefstijl is meer nodig dan ooit!

Maandag 19 oktober:

9- 10 uur Nordic Walking rustig tempo: vanaf de Vijver van Sauna- en appartementenboerderij ’t Venne. De auto’s en fietsen kunnen ook daar staan. Omdat de appartementen bezet zijn.

10.30 – 11.30 uur:

Nordic Walking rustig tempo: vanaf de vijver van  ’t Venne, Koopmansweg

13.30 – 14.30 uur: Nordic Walking vanaf ’t Venne bij de vijver achter de kippenwei.

Dinsdag 20 oktober:

19.00 – 20.00 uur: XCO Walking & Running gaat door vanavond vanaf de Grote Markt!! Via de mail opgeven graag want mijn phone is in de sloot gevallen;-(  ben dus via de mail te bereiken en mijn huistelefoon: 0573 255780

Woensdag 21 oktober: 9.00 – 10.00 uur:  Outdoor Fitness vanaf de parkeerplaats van  Eetcafé de Kale Berg voor een route afhankelijk van je eigen tempo tussen de 5 en 7 km!

Woensdagavond hardlooptraining: half 7 tot half 8 vanaf de Grote Markt voor ’t Stadshuus

De Trainingen van Donderdag én Vrijdag gaan NIET door! Zie mail voor de vaste lopers!

Zaterdag 24 oktober: 

9 uur – 10.00 uur Mijn Ommetje Almen een 6 km route: Outdoor Fitness met powerWalk en/of SlowRun

Zondag 25 oktober: 

9.00 – 10.00 uur: Hardlooptraining voor beginners en gevorderden met mogelijkheden tussen de 6 en 8 km op en over Landgoed de Velhorst en het Kienveen vanaf de parkeerplaats aan de Lage Weg, deze ligt voorbij het landhuis de Velhorst nr. 7 aan de Lage Weg. Het makkelijkst en snelst te bereiken vanaf Lochem rijdend richting Warnsveld en de afslag naar Almen nemen en dan 1 km verder rechts de eerste afslag naar landgoed de Velhorst.

———————————————————————————–

Samenwerking met Top Motion Gelderland met en via Running Center Zutphen. Hardloopanalyse aan de hand van de Hudltechnique app zie https://www.hudl.com/products/technique

De Top Motion Running Lab geef je een heldere analyse over de (hard)loopbeweging. Aan de hand van de resultaten geven we jou gericht advies. De Top Motion Running Lab biedt jou een stevige basis om efficiënter te gaan lopen. De Running Lab geeft ook een indicatie waar bij jou een verhoogde kans aanwezig is op blessures. We meten namelijk ook de krachten die op jouw gewrichten komen. De bevinden komen in een uitgebreide rapportage te staan. Deze rapportage zullen we na de test met jou bespreken.

Buiten Actief deelnemers geef even door als je belangstelling hebt voor t bovenstaande!

Belangstelling voor de Wim Hof Methode??  met Anne Eijsink van www.eijscoach.nl

De Wim Hof Methode is praktisch toepasbaar en dat zorgt ervoor dat we concrete resultaten kunnen boeken, namelijk:

  • Versterken van je fysieke en mentale gezondheid;
  • Het vergroten van je veerkracht;
  • Het bouwen aan gezonde gewoontes.

Meer informatie over Wim Hof Methode vind je op de website van Wim Hof.

Geef ook hier even aan als je belangstelling hebt voor 2 x 2,5 uur een Wim Hof Clinic van Anne Eijsink!


Binnenkort Starten ook weer de heuvel trainingen voor de Kanjer Mountain Challenge volgend jaar  25 Juni 2021 hopelijk zie website:

www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl

Kanjer Mountain Challenge: Klimmen voor Kanjers!

Lochem, 21 oktober 2020:

Bij Buiten Actief Lochem zijn we al begonnen met de heuveltrainingen op verschillende locaties in- en rondom Lochem en Barchem omdat deze voor alle wandelaars en hardlopers bijzonder conditie- en spierversterkend zijn. Ook zijn deze trainingen Corona Proof. Altijd opgeven van te voren via de mail of whatsapp. en we lopen in groepjes van 4 met daartussen ruime afstand en altijd onderling die 1,5 meter.